



(20 mins)

21

Board of Directors: Held in Public

Schedule Thursday 6 February 2025, 9:30 AM —		day 6 February 2025, 9:30 AM — 12:00 PM GMT	12:00 PM GMT		
Venue		Barnsley College, Business Centre, Room CBC01, County Way, Barnsley, S70 2JW			
Organiser Angela Wendzicha		a Wendzicha			
Agenda					
9:30 AM	1. Introduction	(5 mins)	1		
	Emma Parkes, In attendance:	eena McDonnell, Simon Enright,	2		
	1.2. Declarations of To Note - Pres	f Interest ented by Kevin Clifford	3		
	2024	Previous Meeting: 5 December prove - Presented by Kevin Clifford	2		
	1.4. Action Log To Review - Pr	resented by Kevin Clifford	18		
	2. Culture To Note		20		

2.1. Staff Story

To Note - Presented by Steve Ned

9:35 AM





	2.2.	Guardian of Safe Working: Jess Phillips in attendance For Assurance - Presented by James Griffiths		22
9:55 AM	3. /	Assurance	(25 mins)	34
	3.1.	Audit Committee: 15 January 2025 For Assurance - Presented by Stephen Radford		35
	3.2.	People Committee: 28 January 2025 For Assurance - Presented by Kevin Clifford		42
	3.3.	Quality and Governance Committee Chair's Log: 18 December 2024/29 January 2025 For Assurance - Presented by Kevin Clifford and G	ary Francis	47
	3.4.	Finance & Performance Committee Chair's Log: 19 December 2024/30 January 2025 For Assurance - Presented by Alison Knowles		57
	3.4.	Annual NHSE Emergency Core Preparedness Standards For Approval - Presented by Lorraine Burnett		62
	3.5.	Barnsley Facilities Services Chair's Log For Assurance - Presented by David Plotts		69
	3.6.	Executive Team Report and Chair's Log For Assurance - Presented by Richard Jenkins		78
	4. F	Performance		83
10:20 AM	4.1.	Integrated Performance Report For Assurance - Presented by Lorraine Burnett	(10 mins)	84





10:30 AM	4.2. Trust Objectives 2024/25: Quarter Three Report For Assurance - Presented by Michael Wright	(10 mins)	121
10:40 AM	Break	(10 mins)	141
10:50 AM	4.3. Maternity and Neonatal Board Measures Minimum Data Set: Sara Collier-Hield/Noor Khanem in attendance For Assurance - Presented by Sarah Moppett	(10 mins)	142
11:00 AM	4.4. Clinical Negligence Scheme for Trusts (CNST) Maternity Incentive Scheme: Sara Collier- Hield/Noor Khanem in attendance For Approval - Presented by Sarah Moppett	(10 mins)	166
11:10 AM	4.5. Mortality Report: Six Monthly Update For Assurance - Presented by James Griffiths	(10 mins)	173
11:20 AM	5. Governance	(10 mins)	186
	5.1. Board Assurance Framework / Corporate Risk Register For Approval - Presented by Angela Wendzicha		187
	5.2. Reservation of Board Powers and Scheme of Delegation to Board Committees For Approval - Presented by Angela Wendzicha		228
11:30 AM	6. System & Partnership To Note	(10 mins)	244
	6.1. System & Partnership Update: • Integrated Care Board Chief Executive Report For Assurance - Presented by Richard Jenkins and Wright	Michael	245





11:40 AM	7. For Information	(10 mins)	262
	7.1. Chair Report For Information - Presented by Kevin Clifford		263
	7.2. Chief Executive Report For Information - Presented by Richard Jenkins	5	271
	7.3. NHS Horizon Report For Information - Presented by Emma Parkes		275
	7.4. 2024/25 Work Plan including draft work plan fo 2025/26To Note - Presented by Kevin Clifford	r	280
11:50 AM	8. Any Other Business	(10 mins)	288
	8.1. Questions from the Governors regarding the Business of the Meeting To Note - Presented by Kevin Clifford		289
	8.2. Questions from the Public regarding the Busine of the Meeting To Note - Presented by Kevin Clifford	ess	290





291

Members of the public may request that they address a question to the Board of Directors. Any member of the public wishing to do so must advise the Corporate Governance Manager at least 24 hours before commencement of the meeting, stating their name and the nature of the question. These questions shall be brought to the attention of the Chair before the commencement of the meeting and the decision as to whether any question will or will not be allowed to be put to the Board of Directors by any member of the public will lie with the Chair whose decision will be final.

In accordance with the Trust's Standing Orders and Constitution, to resolve that representatives of the press and other members of the public be excluded from the remainder of this meeting, having regard to the confidential nature of the business to be transacted, publicity on which would be prejudicial to the public interest.

Date of next meeting: Thursday 3 April 2025 at 9.30 am, Willow Room: Barnsley Healthcare Federation, Priory Centre, Pontefract Road, Lundwood, Barnsley, South Yorkshire, S71 5PN

292